Navajo Fry Bread I
Navajo smażyć chleb i wymaga o 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 34 centów za porcję. Ten chleb ma 244 kalorie, 11g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 10 fanów. Mieszanka soli morskiej, smalec, beztłuszczowe mleko w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Navajo Fry Bread, Mamy Navajo Tacos i Indian Fry Bread, oraz Mamy Navajo Tacos i Indian Fry Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, suche mleko w proszku beztłuszczowe, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój 5 łyżek smalcu w suchą mieszankę, aż będzie przypominał drobne okruchy.
Dodać wodę z lodem i wymieszać, aż ciasto ściągnie się czysto z boków miski.
Przykryć ręcznikiem i odstawić na 2 godziny.
Ciasto podzielić na dwa duże kawałki. Uformuj każdy kawałek w okrąg.
Rozwałkuj każdy kawałek na lekko posypanej mąką desce o grubości 1/4 cala. Wykonaj 2 równoległe cięcia przez ciasto bez cięcia do końca.
Niech ciasto odpocząć krótko.
Podgrzać pozostały smalec na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gdy jest gorące, dodać pierwsze ukształtowane ciasto. Smażyć przez 4-5 minut z pierwszej strony, aż uzyska złoty kolor, obrócić i zakończyć gotowanie z drugiej strony przez 3-4 minuty.
Wyjąć chleb z patelni i osuszyć Na Ręczniki papierowe.
W razie potrzeby posypać solą morską. Utrzymuj ciepło, podczas gdy druga sekcja gotuje.