Napoleony z bakłażana i szparagów
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj Napoleona z bakłażanem i szparagami. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 14 g białka i 21 g tłuszczu. Za 3,0 USD za porcję, ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup szparagi, bakłażany, mleczną ricottę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 43 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Napoleony z bakłażana i pomidorów, Miniaturowe Napoleony z kremem z bakłażanów i Napoleony z ziołowym serem kozim i szparagami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Warzywa skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Grilluj bakłażana do miękkości, około 4 minut z każdej strony. Grilluj szparagi przez 3 do 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż będą chrupiące i miękkie. Gdy szparagi ostygną, przekrój je w poprzek na pół.
Nadzienie: W małej misce wymieszaj ser ricotta, bazylię, Pecorino Romano, skórkę i sok z cytryny, aż uzyskasz gładką masę. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Połóż 4 plasterki bakłażana na powierzchni roboczej.
Każdą z nich posmaruj 2–3 łyżkami mieszanki ricotty. Na wierzchu ułóż 4 kawałki szparagów, obok siebie.
Na wierzchu ułóż kolejny plasterek bakłażana i powtórz warstwy. Na każdym napoleonie ułóż plasterek bakłażana i połóż na małej blasze do pieczenia.
Piec, aż się rozgrzeje, około 10 minut, i podawać.