Napoleony z bakłażana i szparagów

Napoleony z bakłażana i szparagów
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj Napoleona z bakłażanem i szparagami. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 14 g białka i 21 g tłuszczu. Za 3,0 USD za porcję, ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup szparagi, bakłażany, mleczną ricottę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 43 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Napoleony z bakłażana i pomidorów, Miniaturowe Napoleony z kremem z bakłażanów i Napoleony z ziołowym serem kozim i szparagami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do 5 PomidorówDo 5 Pomidorów
1
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
1 1/2 Szklanki Plus 1 łyżka Mąki Tortowej1 1/2 Szklanki Plus 1 łyżka Mąki Tortowej
2
Warzywa skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Grilluj bakłażana do miękkości, około 4 minut z każdej strony. Grilluj szparagi przez 3 do 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż będą chrupiące i miękkie. Gdy szparagi ostygną, przekrój je w poprzek na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowejżeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowej
Dip Ze Szpinaku I KarczochówDip Ze Szpinaku I Karczochów
świeże Grzyby Lub 1 Puszka Pieczarek Pokrojonych W Plasterkiświeże Grzyby Lub 1 Puszka Pieczarek Pokrojonych W Plasterki
30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Plus 1 łyżka Mąki Tortowej1 1/2 Szklanki Plus 1 łyżka Mąki Tortowej
3
Nadzienie: W małej misce wymieszaj ser ricotta, bazylię, Pecorino Romano, skórkę i sok z cytryny, aż uzyskasz gładką masę. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
żeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowejżeberka Z Kością, W Temperaturze Pokojowej
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Nieobrane Kwaśne Jabłka, Pokrojone W JulienneNieobrane Kwaśne Jabłka, Pokrojone W Julienne
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Szynka Wiejska Z Kentucky, Pokrojona W Drobną KostkęSzynka Wiejska Z Kentucky, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki
1
Połóż 4 plasterki bakłażana na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
2
Każdą z nich posmaruj 2–3 łyżkami mieszanki ricotty. Na wierzchu ułóż 4 kawałki szparagów, obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Grzyby Lub 1 Puszka Pieczarek Pokrojonych W Plasterkiświeże Grzyby Lub 1 Puszka Pieczarek Pokrojonych W Plasterki
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
4 Pomidory, Pokrojone W Małą Kostkę4 Pomidory, Pokrojone W Małą Kostkę
3
Na wierzchu ułóż kolejny plasterek bakłażana i powtórz warstwy. Na każdym napoleonie ułóż plasterek bakłażana i połóż na małej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z CukremTubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Cukrem
4
Piec, aż się rozgrzeje, około 10 minut, i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do 5 PomidorówDo 5 Pomidorów
TrudnośćŚredni
Gotowe W43 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn