Napoleon Czekoladowo-Malinowy
Czekoladowe Napoleony malinowe mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 381 kalorii, 3G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, malin, cukru cukierniczego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Napoleony Czekoladowo-Malinowe, Czekoladowo-świeży krem malinowy Napoleons, oraz Napoleony Cytrynowe I Malinowe.
Instrukcje
Umieść czekoladę w małej misce. W małym rondelku zagotuj śmietanę.
Polej czekoladą; mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka. Schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając. Wstaw do lodówki pod przykryciem do ostygnięcia.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350°.
Umieść jeden arkusz ciasta filo na powierzchni roboczej. (Pozostaw filo przykryte folią i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysychaniu).
Posmaruj arkusz filo masłem i posyp cukrem. Powtórz warstwy siedem razy.
Pokrój na osiem prostokątów.
Przełóż na nie natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec 10-12 minut lub na złoty kolor. Ostudzić na ruszcie.
Delikatnie podziel każde ciasto poziomo na pół. W małej misce ubij ganache, aż utworzą się miękkie szczyty, około 15 sekund (nie przesadzaj).
Rozłóż połowę mieszanki na dnie ciasta; posyp malinami i pozostałą mieszanką czekolady. Wymień blaty.
Posyp cukrem cukierniczym.