Naleśniki z kaszy gryczanej z miodową ricottą i smażonymi śliwkami
Przepis naleśniki z kaszy gryczanej z miodowym Ricottanem i smażonymi śliwkami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jeśli masz ml mleka, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Naleśniki gryczane z jabłkami smażonymi i serem Gruyère, Kasza jęczmienna ze śliwkami miodowymi, oraz Naleśniki z kaszy gryczanej.
Instrukcje
Mąki, sól, mleko, maślanka, masło i jajka ubić razem w dużej misce, aż będą bardzo gładkie. Aby zaoszczędzić moc ramienia, możesz zmiksować składniki w blenderze.
Pozostawić ciasto na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej i do 1 dnia w lodówce.
Pocierać niewielką odrobiną masła (1/2 łyżki stołowej lub tak) na dnie 9-lub 10-calowy nonstick crepe patelni lub sauté patelni na średnim ogniu i czekać, aż topi się całkowicie. (Zbyt dużo masła zrobi na rozmoczoną krepę.)
Wlać 1/4 szklanki ciasta do gorącej patelni i przechylić ją ruchem okrężnym, aby zapewnić równomierne rozłożenie ciasta na równą warstwę. Gotować na małym ogniu, aż krawędzie zaczną odciągać się od patelni, o 2 protokół. Używając szpatułki nieprzywierającej, ostrożnie odwróć i gotuj drugą stronę, aż do złotego koloru, około 1 minuty.
Połóż naleśniki na dużym talerzu i powtarzaj, aż przejdziesz przez całe ciasto (dobrze jest układać naleśniki na talerzu). Jeśli patelnia zacznie zbyt wysychać, dodaj jeszcze odrobinę masła. Mam tendencję do gotowania tych szybko, podczas gdy śliwki sautéing i zmontować je w tym momencie, ale jeśli rozmawiasz z przyjaciółmi i nie spiesząc się, trzymaj gotowe, niewypełnione naleśniki ciepłe w piekarniku 200 ° F, aż będą gotowe do montażu.
Aby podsmażyć śliwki: w średnim rondlu na średnim ogniu roztopić olej kokosowy.
Dodać wanilię i miód, obracać patelnię tak, aby połączyć się z olejem kokosowym, a następnie dodać śliwki. Sauté, aż soczyste i ciepłe, 2 do 3 protokół.
Aby złożyć: na każdą krepę, delikatnie złóż krepę na cztery części (złóż na pół, a następnie ponownie na pół) i polej 1 do 2 łyżek miodu Ricotta i kilka smażonych śliwek na wierzchu. Zakończ obfitą mżawką miodu.
Dodać do przodu: można gotować naleśniki i przechowywać je w lodówce, ułożone między kawałkami papieru woskowanego lub pergaminu, do 3 dni. Można je również zamrozić na okres do 3 miesięcy, pozwalając na całkowite ostygnięcie naleśników, owinięcie ich dobrze folią i umieszczenie w szczelnym pojemniku. Aby podgrzać, umieść je w szklanym naczyniu do pieczenia lub płycie ciasta pokrytej folią aluminiową.
Podgrzewaj w piekarniku o temperaturze 121°, aż się rozgrzeje.
Te naleśniki działają o każdej porze roku. Latem zamień śliwki na owoce pestkowe, a zimą na gruszki i żurawinę. Na bardziej dekadencki brunch użyłam mascarpone z odrobiną greckiego jogurtu jako polewy zamiast ricotty. Możesz też spróbować łyżki ciemnej czekolady z orzechami laskowymi
Smaruj lub, jako nadzienie jammy, spróbuj kompot z moreli Wiśniowej lub szybkiego dżemu z rabarbaru truskawkowego. W przypadku pikantnej opcji przygotuj okłady wypełnione zielenią i ziarnami.
Przedruk za zgodą pełnoziarniste poranki: nowe przepisy na śniadanie na sezon przez Megan Gordon. Copyright © 2013 by Megan Gordon; photographs copyright © 2013 by Clare Barboza. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Megan Gordon jest pisarką kulinarną i twórczynią receptur; pisze regularnie Dla Kuchni i na własnym blogu, a Sweet Spoonful. Jej prace pojawiły się w wielu czasopismach krajowych, w tym Better Homes and Gardens i the Edible publications. Megan jest właścicielką i prowadzi Marge z siedzibą w Seattle, która jest dystrybuowana na całym świecie i została uznana przez Wall Street Journal i Sunset magazine.