Naleśniki Ricotta z jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj naleśników z ricottą z jagodami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.74 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 412 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, jagody, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Niezbędne Na Co Dzień: naleśniki z cytryną Ricotta z jagodami, Naleśniki pełnoziarniste z Ricottanem i jagodami {Super proste}, oraz Pełnoziarniste, surowe naleśniki z kwiatem pomarańczy i ricottą zaadaptowane z pełnoziarnistego miodu Donna Hay i naleśników z ricottą z "Fresh and Light".
Instrukcje
W małej misce ubić mąkę, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce ubić żółtka z mlekiem, ricottą, cukrem i wanilią.
Dodać suche składniki i ubijać, aż ciasto będzie gładkie.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka na średniej prędkości, aż spieniony. Beat z dużą prędkością, aż miękkie szczyty tworzą. Złóż białka do ciasta, aż nie pozostaną smugi.
Podgrzej patelnię, a następnie lekko posmaruj. Dla każdego naleśnika, Chochla skąpe 1/4 szklanki ciasta na patelni; pamiętaj, aby pozostawić wystarczająco dużo miejsca między naleśnikami. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż do dna są złote i naleśniki są po prostu zaczyna się ustawić, 1 do 2 protokół.
Każdy naleśnik posypać kilkoma jagodami i lekko nacisnąć. Odwróć naleśniki i gotować, aż złoty Na spodzie i gotowane przez, o 1 minutę dłużej.
Przenieś naleśniki na talerze i utrzymuj je w cieple w piekarniku, podczas gdy resztę.
Naleśniki podawać z syropem klonowym.