Naleśniki Na Zakwasie
Naleśniki na zakwasie mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 392 kalorie, 13g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną sól morską, ciepłą wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie, Naleśniki Na Zakwasie, oraz Naleśniki Na Zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W średniej misce wymieszać drożdże i ciepłą wodę. Pozostawić mieszaninę do odpoczynku (i pozostawić drożdże do rozpuszczenia) w ciepłym obszarze kuchni, około 5 minut.
W dużej misce, połączyć mąkę i cukier. Odstawić.
W garnku lub rondlu na średnim ogniu podgrzać mleko, aż będzie ciepłe. Nie gotować na wolnym ogniu.
Mleko wyjąć z ognia, dodać 3 łyżki masła i wlać do miski, aby lekko ostygło przed wymieszaniem z pozostałymi składnikami.
Wymieszać mieszaninę drożdży i wody i delikatnie ubić mąkę i cukier. Zakończyć ubijając mieszaninę mleka. Przykryj miskę warstwą folii i odstaw w ciepłym miejscu, aby odpocząć na około 1 godzinę. Na co zwrócić uwagę: po około 1 godzinie (może trochę dłużej) ciasto powinno zwiększyć objętość i być nieco "bąbelkowe" w wyglądzie. Przykryć i przechowywać w lodówce do następnego ranka.
Wyjąć ciasto z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej przez około 15 minut. Gdy gotowe, ubić jajka i sól.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię (lub, jeśli jest to preferowane, patelnię). Roztopić 1 łyżkę pozostałego masła. Łyżka ciasta.Gotuj każdy naleśnik przez kilka minut, aż zobaczysz bąbelki na powierzchni. Odwróć drugą stronę, gotując przez kolejną minutę. Po zakończeniu umieść je na talerzu, trzymając je pokryte folią w piekarniku, aż do zbudowania partii.