Naleśniki Maślane Z Syropem Waniliowo-Jagodowym
Naleśniki maślane z syropem waniliowo-jagodowym to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, olej roślinny, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naleśniki z maślanką z jagodami i syropem z kremem waniliowym, Naleśniki z maślanką z jagodami malinami i syropem z kremem waniliowym, oraz Maślane naleśniki orzechowe z brzoskwiniami waniliowymi i syropem (bezmięsny poniedziałek) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać syrop i obie połówki fasoli wanilii w małym rondlu na średnim ogniu. Tuż przed mieszaniną dochodzi do gotowania na wolnym ogniu, zdjąć z ognia, wymieszać jagody i odstawić na co najmniej 30 minut, aby smaki się stopiły.
Usuń fasolę wanilii przed podaniem.
Zrób naleśniki: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową ubić w dużej misce. W osobnej misce ubić maślankę, jajka i olej. Wymieszać mokre składniki do suchego, aż tylko mieszane. Pozostawienie kilku grudek spowoduje puszyste naleśniki.
Podgrzej dużą patelnię nonstick lub patelnię na średnim ogniu.
Dodaj wystarczającą ilość oleju, aby lekko go posmarować i pozostaw film na dnie patelni.
Pracując partiami, kadzi ciasto, o 1/2 szklanki na raz, do patelni. Gotować, aż naleśniki są złotobrązowe na dole i pęcherzyki zacząć tworzyć na górze, o 3 protokół, następnie odwrócić i kontynuować gotowanie kolejne 2 protokół. Powtórz z pozostałym ciasto.
Umieść gotowe naleśniki na tacy blachy i odstawić do piekarnika, aby utrzymać ciepło, jak zakończyć.
Podawać posypane syropem jagodowym, masłem i cukrem cukierniczym.