Naleśniki Espresso mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 63 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 13 i kosztuje 9 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Spróbuj Naleśniki Espresso z lodami i sosem z ciemnej czekolady, Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, oraz Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
2
Mąkę, cukier, espresso w proszku i sól połączyć w małej misce.
Połącz mleko, wodę, roztopione masło i jajka w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka i proces, aż będzie gładka. Przykryć ciasto; schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
5
Podgrzać 8-calowy nonstick crepe patelni lub patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty. Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obrócić naleśniki i gotować przez 30 sekund lub do momentu ustawienia środka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
7
Umieść krepę na ręczniku; całkowicie schłodzić. Powtórz procedurę z pozostałym cieście, mieszając ciasto między naleśnikami. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego, aby zapobiec przyklejeniu.