Naleśniki cytrynowo-Ricottowe skropione miodem
Naleśniki cytrynowo-Ricottowe skropione miodem to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz białka jaj, łagodny miód, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pełnoziarniste, surowe naleśniki z kwiatem pomarańczy i ricottą zaadaptowane z pełnoziarnistego miodu Donna Hay i naleśników z ricottą z "Fresh and Light", Lemon ricotta Pancakes z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami, oraz Naleśniki Cytrynowo-Ricottowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze wymieszaj ricottę, jajka, białka, mąkę, olej, skórkę z cytryny, sól i 2 łyżeczki miodu na gładką masę.
W międzyczasie podgrzej patelnię nonstick na umiarkowanie małym ogniu. Pracując partiami, wlej 2 zaokrąglone łyżki ciasta na patelnię dla każdego naleśnika, pozwalając wystarczająco dużo miejsca, aby lekko się rozłożyły. Gotuj naleśniki, aż spody będą złote, szczyty są lekko ustawione i pojawiają się małe bąbelki, 2 do 3 minut. Odwróć naleśniki i gotować, aż złoty, o 1 minutę dłużej.
Naleśniki przełożyć na talerze, skropić pozostałymi 4 łyżeczkami miodu i podawać.