Naleśniki z Ricottą: Crespelle al Formaggio
Naleśniki z Ricottą: Crespelle al Formaggio może być śniadaniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 14 g białka i 18 g tłuszczu. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 18 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Mieszanka ricotty na sitku wyłożonym sitkiem, gałka muszkatołowa, salami i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 28%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Rosół z naleśnikami (Crespelle en Brodo), Rosół z naleśnikami (Crespelle en Brodo) i Flame Job Crespelle (con Ricotta Frescan E Tarocchi Carbonizzati).
Instrukcje
Do dużej miski wsyp mąkę. Jajka wbić na mąkę i wymieszać.
Dodaj sól i ubijaj, po trochu, mleko, aż całe mleko się wchłonie. Odstaw ciasto na 20 minut.
Połącz wszystkie składniki nadzienia oprócz masła.
Podgrzej 6-calową patelnię z powłoką nieprzywierającą, aż będzie gorąca i posmaruj oliwą z oliwek. Zmniejsz ogień do średniego i wlej 1 1/2 do 2 łyżek ciasta na patelnię. Gotuj przez 30 do 40 sekund, aż będzie jasnozłocisty, a następnie odwróć. Smaż po drugiej stronie 20 sekund i wyjmij na talerz. Kontynuuj proces aż do wykorzystania całego ciasta, uzyskując od 17 do 19 naleśników. Napełnij każdy naleśnik 3 łyżkami mieszanki serowej i złóż na pół. Kontynuuj napełnianie naleśników, aż wszystkie będą pełne. Pamiętaj, aby zostawić 4 łyżki mieszanki serowej na polewę.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Posmaruj dno i wszystkie boki ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 10 na 8 cali 1 łyżką masła.
Napełniony naleśnik ułóż w naczyniu do pieczenia nakładającą się warstwą. Posmaruj pozostałą mieszaniną sera na wierzchu, posmaruj pozostałym masłem i włóż do piekarnika na 12 do 15 minut, aż wierzch będzie gorący i chrupiący.
Wyjmij i podawaj na gorąco lub poczekaj, aż odpocznie i podawaj w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Szampan, Bordeaux, Moscato Dasti, Biały Bordowy
Jeśli chodzi o naleśniki, to kremowe sherry, porto i szampan to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.