Najlepsza Sałatka Jajeczna
Najlepsza sałatka jajeczna kiedykolwiek wymaga mniej więcej 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.33 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 319 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz chleb żytni, w razie potrzeby, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przepis ten zachwycił 579 osób. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. działa dobrze jako niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Deviled Egg Makaron Sałatka, Zdrowa Kanapka Z Sałatką Jajeczną, oraz Awokado Sałatka Jajeczna Kanapki Z Herbatą.
Instrukcje
Umieść jajka w pojedynczej warstwie w 2-ćwiartkowym rondlu. Przykryć zimną wodą co najmniej 1 cal nad jajami. Rondel przykryć; podgrzać do wrzenia.
Natychmiast wyjąć z ognia; odstawić pod przykryciem 15 minut (12 minut dla średnich i 18 minut dla bardzo dużych).
Drenaż. Natychmiast umieść jaja w zimnej wodzie z kostkami lodu lub przeprowadź zimną wodę nad jajami, aż do całkowitego ostygnięcia.
Aby obrać, delikatnie stuknij jajko na blacie, aż cała skorupka zostanie drobno pęknięta.
Tocz delikatnie między rękami, aby poluzować skorupę. Zaczynając od dużego końca, obrać jajko pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć skorupkę.
Grubo posiekać jajka i umieścić w średniej misce. Wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Wymieszać z szynką i cebulą.
Na każdej z 2 kromek chleba tostowego rozprowadzić masę jajeczną. Wierzch z pozostałym chlebem.