Najlepsza Lasagne
Najlepsza Lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 26g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1040 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pastę pomidorową, mleko, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Lasagne.
Instrukcje
Dodaj oliwę z oliwek do dużego garnka wraz z cebulą, czosnkiem i marchewką. Przykryć pokrywką i gotować na średnim małym ogniu, aż cebula będzie miękka i przezroczysta. Wilgoć uwalniana przez warzywa powinna zapobiegać ich spalaniu, ale jeśli zaczną się palić, zmniejsz ogień i dodaj trochę wody. Po ugotowaniu cebuli zdejmij pokrywkę i podgrzej ogień, podsmażając, aż mieszanina osiągnie 1/3 pierwotnej objętości i zacznie karmelizować. Popchnąć warzywa na boki patelni, podgrzać do średniej wysokości i dodać mieloną wołowinę i wieprzowinę. Użyj szpatułki, aby rozbić grudki.
Dodaj mleko i zagotuj, kontynuując rozbicie grudek, aż wołowina zostanie ugotowana i nie ma już płynu.
Dodaj wino i gotuj, aż większość płynu odparuje i nie ma zapachu alkoholu.
Dodaj pomidory, używając rąk, aby zmiażdżyć je na małe kawałki, a następnie dodaj pastę pomidorową, sól, oregano i czarny pieprz.Suszone shiitake wrzuć do garnka mikroplanem (suszony grzyb można też włożyć do młynka do przypraw i sproszkować). Dusić sos na średnim małym ogniu, aż będzie gęsty (30-40 minut).Obficie posolić duży garnek wody i dodać łyżeczkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie gotować makaron 3 minuty mniej niż to, co mówią wskazówki opakowania. Mój makaron powiedział 9 minut, więc gotowałem go dla
Umieść stojak piekarnika w górnej pozycji i rozgrzej do 350 stopni F (180 C).
Umieść mozzarellę i Gruyere w misce i wrzucić do dystrybucji równomiernie. Aby skonstruować lasagane, połóż warstwę sosu, który jest wystarczająco gruby, aby pokryć dno naczynia.
Posypać serem. Przykryć parzonym makaronem, krojąc makaron w razie potrzeby, aby wypełnić przestrzenie. Powtórz tak, że masz 3 warstwy makaronu.Gdy masz 3 warstwy makaronu, Zakończ przez rozłożenie pozostałego sosu mięsnego na ostatniej warstwie makaronu. Przykryć wystarczającą ilością sera, aby nie widać sosu pod spodem.
Umieścić lasagne na blasze do pieczenia złapać wszelkie wycieki, a następnie umieścić go w piekarniku.
Piec, aż sos jest gorący i bąbelkowy, a ser rumiany na wierzchu. Jeśli sos był bulgotanie na chwilę i ser nie staje się brązowy, podkręcić ciepło do 450 stopni F (230 C), aby zakończyć go.Po zakończeniu lasagne wyjmij ją z piekarnika, udekoruj mieloną natką pietruszki i pozostaw na 10 minut przed krojeniem i podaniem.