Naga-naleśniki imo
Naga-imo naleśniki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 88 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 62 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zioła, jajko, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słynne Stare Miasto Carnitas z Naga Serpent Salsa, Quinoa pełnoziarniste Greckie naleśniki jogurtowe {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}, oraz Moje Ulubione bezglutenowe naleśniki (i lepkie naleśniki budyń toffi!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto: w rękawiczkach, zdejmij owłosioną skórę naga-imo. Za pomocą tarki z mikropłytkami zetrzyj korzeń w misce.
Dodaj resztę składników na ciasto do miski. Wymieszać, aby dobrze wymieszać. Ciasto będzie grube i klejące.
Podgrzej dobrze przyprawioną patelnię żeliwną lub patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodać pokrojony w kostkę boczek i brązowy boczek, renderowanie jego tłuszczu, aż boczek jest lekko rumiane.
Usunąć boczek i odstawić, utrzymując tłuszcz w rozgrzanej patelni.
Dodać boczek do ciasta. Upuść ciasto przez dollops na patelnię, tworząc małe naleśniki o średnicy około 3 cali. Gotować naleśniki, aż będą brązowe z jednej strony, o 40 sekund, następnie odwrócić i gotować z drugiej strony, aż rumiane.
Podawać z sosem sojowym i olejem sezamowym do zanurzenia, w razie potrzeby.