Nadzienie z dzikiego ryżu i kasztanów
Nadzienie z kasztanów z dzikiego ryżu wymaga około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 275 kalorii , 5 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 13 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Udaj się do sklepu i kup masło, seler, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczona gęś z nadzieniem z dzikiego ryżu i kasztanów , nadzieniem z kasztanów i grzybów leśnych oraz Nadzieniem z leśnych grzybów, kasztanów i kiełbasy .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 4 szklanki wody, ryż i bulion. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
W międzyczasie małym, ostrym nożem natnij „X” na płaskiej stronie każdego kasztana, uważając, aby nie przeciąć miąższu orzechów. W holenderskim piekarniku zagotuj pozostałą wodę.
Dodaj kasztany. Wróć do wrzenia; gotować bez przykrycia przez 15 minut.
Odcedź i włóż kasztany z powrotem na patelnię; przykryj i trzymaj w cieple. Za pomocą ręcznika kuchennego lub uchwytu na garnek wyjmij jeden lub dwa kasztany na raz. Obierz i wyrzuć zewnętrzną skorupę i wewnętrzną skórkę. Grubo posiekaj orzechy.
Odcedź dziki ryż. Na dużej patelni podsmaż seler i cebulę na maśle, aż będą miękkie. Delikatnie wymieszaj szałwię, sól, tymianek, ryż i orzechy. Łyżką włóż do natłuszczonej 3-qt. naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 40-50 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.