Na Parze Azjatycki Okoń Morski W Torbie
Na parze Azjatycki okoń morski w torbie to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 28 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis od Jamie Oliver ma 29 fanów. Jeśli masz ładny okonia morskiego 00G każdy, czosnek, sos sojowy kikkoman i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 39 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Sake Steamed Sea Bass, Okoń morski na parze lub Lucjan Czerwony, oraz Bas Paski Na Parze.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220C / 218° / gas 7.Wyjmij górną półkę z piekarnika i umieść blachę do pieczenia na środkowej półce.Oderwij metr folii kuchennej. Złóż go na pół, więc jego Podwójna grubość, a następnie złóż go na pół ponownie. Powinieneś skończyć z czymś, co wygląda jak duża, foliowa kartka urodzinowa. Zrób dwa z nich, a następnie połóż je otwarte i płaskie na stole. Każda folia pomieści jeden kawałek ryby możesz zrobić dużą dla czterech lub nieco mniejszą wersję dla two.In tłuczek i moździerz, tłucz liście limonki, aż się rozpadną i wydobędzie się cały smak. Następnie dodaj trawę cytrynową i zrób to samo ponownie. Zrób to przez kilka minut... to jest warte każdej sekundy. Następnie dodać czosnek, chili, starty imbir i wszystkie łodygi kolendry. Gdy to wszystko jest rozbite na miąższ, dodać sos sojowy, skórkę z limonki i sok i oliwki stare.
Dobrze wymieszać, a następnie smak i poprawić przyprawy z dodatkowym sosem sojowym, jak uważasz za stosowne.Lekko strzelić okonia morskiego po stronie skóry ostrym nożem, a następnie pocierać je mieszanką trawy limonkowo-imbirowo-cytrynowej. Pozostawić do marynowania na godzinę, jeśli masz czas, lub można gotować to wszystko od razu.Lekko posmaruj brzegi folii odrobiną ubitego białka, co pomaga uszczelnić paczkę po złożeniu i utrzymuje całą aromatyczną parę w środku, aby ugotować rybę.
Po jednej stronie każdej koperty umieścić porcje okonia morskiego, skórki do góry. Marynatę i cały sok podzielić między dwa opakowania i włożyć trochę kolendry w szczeliny każdego kawałka ryby. Złóż folię, a następnie złóż dwie strony koperty bezpiecznie. Tuż przed zamknięciem ostatecznej strony worków foliowych, podziel sake między dwie koperty, uważając, aby nie dryblować. Pucker i zginać złożone boki do góry tak, że soki nie można gotować się. Nie składaj folii aż do krawędzi ryby pozostaw około 2 cale (5 cm) przestrzeni wokół filetów, aby umożliwić cyrkulację pary.Wiem, że to wszystko brzmi trochę jak palaver, ale to naprawdę ŚMIERTELNIE PROSTE.
Umieścić prosto na gorącej tacy i gotować przez około 12 minut w nagrzanym piekarniku. Po ugotowaniu odstawić na 23 minuty.
Podawaj worki przy stole po prostu rozetnij je i ostrożnie wyciągnij rybę. Można łyżką soki na nim (ale nie jeść kawałki z marynaty, ponieważ są one naprawdę tylko tam dla smaku).Lubię podawać to z miseczką ryżu lub makaronu o Smaku kolendry, gotowanego po prostu. Spodoba ci się.Tip
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku