Młode ziemniaki marynowane
Marynowane młode ziemniaki zabiera około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis z BBC Good Food wymaga nowych ziemniaków, wina, szalotki i octu winnego. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Marynowane buraki z ziemniakami i chrzanem, Pieczeń wieprzowa marynowana z ziemniakami z kolendry, oraz Marynowana pierś z kaczki z ziemniakami smażonymi.
Instrukcje
Ziemniaki przełożyć na dużą patelnię i gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości. Gdy ziemniaki są gotowania, przechylić wino, szalotki i cukier do rondla, a następnie gotować przez 10 minut, aż zmniejszy się o połowę. Wlać ocet i oliwę z oliwek, a następnie doprowadzić do wrzenia, aż olej zostanie włączony do dressingu.
Połowę dressingu polać ciepłymi ziemniakami i pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem wymieszać z pozostałym sosem i natką pietruszki.