Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać mój rodzaj czekoladowego tortu urodzinowego spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, ciężką śmietanę do ubijania, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Urodziny wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym, oraz Duży Czekoladowy Tort Urodzinowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia 13x9x1-calowa blacha do pieczenia z pergaminem; pergaminem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej metalowej misce. Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody; mieszać, aż czekolada i masło stopić.
Rozłóż ciasto równomiernie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, około 13 minut (ciasto będzie cienkie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Przenieś patelnię do stojaka. Fajne ciasto całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Połącz czekoladki w średniej metalowej misce. Doprowadzić 1 szklankę śmietany na wolnym ogniu w małym rondlu; wlać śmietanę na czekoladki i odstawić 1 minutę. Wymieszać do rozpuszczenia i wygładzenia. Schłodzić mieszaninę do jędrności, około 2 godzin.
Umieścić miskę z schłodzoną mieszaniną czekolady na rondlu z ledwo gotującej się wody, aż mieszanina jest częściowo stopiony (nie mieszać), około 5 minut.
Wyjmij miskę z wody; dodaj masło do miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj, aż wypełnienie będzie grube i błyszczące, około 3 minut. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj 1/2 szklanki schłodzonej śmietany do ubijania w innej średniej misce, aż uformują się szczyty. Złóż bitą śmietanę do nadzienia.
Okładka 14x5-calowy KARTONOWY prostokąt z folią. Odwróć ciasto na powierzchnię roboczą; Usuń pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
5
Ciasto pokroić wzdłuż na pół.
6
Ułóż 1 ciasto na pół na tekturze pokrytej folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Rozprowadzić 1/2 szklanki nadzienia czekoladowego. Wierzch z drugą połówką ciasta. Łyżka pozostałego nadzienia do torebki z ciastem wyposażonej w dużą gładką okrągłą końcówkę. Napełnianie rur na szczycie ciasta w rzędach wzdłużnych obok siebie, a następnie gładki wierzch. Schłodzić, aż napełnienie będzie twarde, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na Ciasto
1
Przynieś śmietanę i syrop kukurydziany, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę; odstawić 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
4
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
5
Odstawić, aż ledwo letnie, ale nadal wylewać, o 20 protokół.
6
Umieść tekturową podstawę z ciastem na stojaku ustawionym nad obramowaną blachą do pieczenia. Łyżka glazury na wierzchu ciasta, umożliwiając glazury spływać po bokach. Używając szpatułki offsetowej, gładkie szkliwo na bokach. Kawałki czekolady kopiec lub loki na górze i boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Blacha Do Pieczenia
7
Dekoruj orzechami laskowymi i kandyzowaną skórką pomarańczową. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest ustawiona, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka Pomarańczowa
Orzechy Laskowe
Glazura
1
Aby za każdym razem uzyskać zgrabny plasterek, zanurz duży nóż w szklance gorącej wody, a następnie wytrzyj go do sucha przed cięciem następnego.