Muszle faszerowane sosem mięsnym

Muszle faszerowane sosem mięsnym
Faszerowane muszle w sosie mięsnym zajmują około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 398 kalorii , 28 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 2,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Mieszanka szpinaku, sera mozzarella, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 77% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Faszerowane muszle z wędzonym białym rybą w sosie cytrynowo-beszamelowym , Wegetariańskie faszerowane muszle i Faszerowane gigantyczne muszle morskie lub manicotti .

Instrukcje

1
Ugotuj makaron muszelki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie, na patelni, smaż wołowinę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź. Dodaj sos pomidorowy, pomidory, 1/2 łyżeczki oregano i bazylię. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W dużej misce wymieszaj jajka, ser wiejski, szpinak, ser mozzarella, ser parmezan, przyprawioną sól i resztę oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odcedź muszle makaronowe, lekko ostudź. Nadziej je mieszanką serową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4
Rozprowadź po 1 szklance sosu mięsnego w dwóch natłuszczonych naczyniach do pieczenia o wymiarach 11 na 7 cali; ułóż muszle na sosie w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Polej muszle pozostałym sosem mięsnym. Przykryj i piecz w temperaturze 175°C przez 40–50 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 71°C.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn