Musy karmelowo-pomarańczowe

Musy karmelowo-pomarańczowe
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do pudełka z przepisami, musy karmelowe i pomarańczowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka pomarańczy, sok z pomarańczy, grand marnier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), Musy czekoladowo-pistacjowe, oraz Musy barowe Mars dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, aby ją zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Podgrzać sok pomarańczowy w kuchence mikrofalowej przez 1 min. Wycisnąć nadmiar wody z żelatyny, dodać do gorącego soku i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
3
Do miski włóż żółtka, cukier i skórkę pomarańczową i ubijaj na patelni z gorącą wodą przez 10 minut, aż będą gęste i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Zdjąć z ognia i kontynuować ubijanie aż do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Złożyć żelatynę, mieszankę pomarańczy i Likier, jeśli jest używany, do mieszaniny żółtka. W osobnych miseczkach ubij białka i śmietanę, aż oba będą miękko sztywne, a następnie delikatnie złóż do pomarańczowej mieszanki. Wlać łyżkę do 8 kieliszków koktajlowych i schłodzić do momentu ustawienia. Będzie przechowywać, przykryte, przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
(z Kartonu)(z Kartonu)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Kilka godzin przed podaniem, zrobić pomarańcze karmelowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Na patelni rozgrzać cukier z 2 łyżkami wody. Gdy cukier się rozpuści, podgrzej ogień i gotuj do bladego złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Dodaj pomarańcze (uważaj, jak cukier będzie splutter) i obracać je wokół patelni, aby pokryć je w karmelu. Pozostawić do ostygnięcia. Łyżka kilka pomarańczy i trochę soku karmelowego na wierzchu każdego musu i podawać z chrupiącymi herbatniki na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na mus. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn