Mus Malinowy
Mus malinowy to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 242 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka likieru malinowego, cukru granulowanego, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Z Musem Malinowym, Ciasto Z Musem Malinowym, oraz Mus Malinowy.
Instrukcje
Maliny przetwarzać w blenderze lub robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Wlać przez sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając nasiona; odstawić. (Miąższ i płyn powinny wynosić około 1 1/2 szklanki.)
Wymieszaj sok z cytryny i 1 łyżkę zimnej wody; posyp żelatynę mieszaniną soku z cytryny. Wymieszać i odstawić na 1 minutę; odstawić.
1 szklankę puree malinowego, cukier granulowany, jajka i żółtka ubić na podwójnym kotle. Doprowadzić wodę do lekkiego wrzenia w dolnej patelni; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, ubijając stale, 20 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie 16
Mieszankę żelatyny ubić do mieszanki puree malinowego na patelni, stale ubijając, 1 minutę i 30 sekund lub do wymieszania.
Ubijamy pozostałe 1/2 szklanki puree malinowego i likieru malinowego; schładzamy 30 minut lub do uzyskania konsystencji białka.
Ubijaj śmietanę do uzyskania piany; stopniowo dodawaj cukier puder, ubijając aż do uzyskania miękkich pików. Złożyć w mieszaninie malin.
Wlać do lekko natłuszczonej formy 6-cup; przykryć i schłodzić 8 godzin lub do firmy. Unmold na danie do serwowania.
* 1 (10-uncja) opakowanie mrożone maliny, rozmrożone, mogą być zastąpione.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.