Mus jeżyn i miód - Tuile Napoleons

Mus jeżyn i miód - Tuile Napoleons
Mus jeżyn i miód-Tuile Napoleons może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 5G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jeśli masz pod ręką miód, cukier granulowany, białko jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Świeże Napoleony jeżyn z musem z serem śmietankowym, Mus Cytrynowy Napoleons, oraz Filo Napoleon Z Sosem Jeżyn I Kremem Waniliowym.

Instrukcje

1
DO ZŁOŻENIA DESERU
2
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
3
Linia 3 blachy do pieczenia pergaminem. W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, śmietanę masło z miodem. Ubij w 1/4 szklanki cukru cukierniczego i mąki, następnie dodaj białko i ubijaj, aż będzie gładkie. Łyżka 5 dobrze zaokrąglone łyżeczki ciasta na każdej z przygotowanych blach do pieczenia, około 4 cali od siebie. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozłóż ciasto równomiernie na 3-3 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Piec tuiles przez około 12 protokół, aż są lekko rumiane, przesuwając blachy do pieczenia z góry na dół iz przodu do tyłu nawet pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
5
Przenieść tuiles do stojaka i niech ostygną, aż ostre. Powtórz z pozostałym ciasto, aby o 5 więcej tuiles.
6
DO ZŁOŻENIA DESERU
7
W małej misce, posypać żelatynę na 1 łyżkę wody i odstawić, aż zmięknie, o 5 protokół. W blenderze przecier jeżyny pozostałymi 2 łyżkami wody. Przecedzić puree z jeżyn do małego rondla; powinno być około 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Dusić mieszaninę jeżyn na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zostanie nieznacznie zmniejszona, o 5 protokół. Wymieszać zmiękczoną żelatynę do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
9
Niech mieszanina ostygnie.
10
DO ZŁOŻENIA DESERU
11
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białko aż do uzyskania jędrnych szczytów. Za pomocą gumowej szpatułki złóż schłodzony puree z jagód, aż nie pozostaną żadne smugi bieli. W innej misce ubij śmietanę, aż delikatnie ubijesz. Złóż bitą śmietanę do mieszanki jagodowej i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
DO ZŁOŻENIA DESERU
13
W małym rondlu, połączyć wodę i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
14
Zdjąć z ognia.
15
Dodać werbenę cytrynową i skórkę cytrynową i odstawić na 30 minut. Przecedzić syrop do filiżanki. Wytrzyj rondel i przywróć do niego syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Dodać jeżyny do syropu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, zgniatając jeżyny z boku patelni, aż ciecz zostanie lekko zmniejszona, a jagody ulegną rozkładowi, około 15 minut. Odcedzić syrop do żaroodpornej filiżanki bez tłoczenia. Przechowywać w lodówce syrop do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
DO ZŁOŻENIA DESERU
18
Umieść 8 tuiles na powierzchni roboczej. Miarka lekko zaokrąglone 1/4-cup kopiec musu na każdym tuile. Stos jeden mus zwieńczona tuile na innym, aby 4 stosy. Top każdy stos z zwykły tuile i naciśnij lekko, aby spłaszczyć każdy stos lekko (w przypadku złamania, użyj jednego z dodatkowych tuiles). Blaty odkurzyć cukrem cukierniczym. Za pomocą metalowej szpatułki ostrożnie przenieś każdego Napoleona na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
19
Udekorować jeżyny, skropić syropem jagodowo-werbenowym i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn