Mus Dyniowy
Przepis mus z dyni można zrobić w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 2G tłuszczu i w sumie 177 kalorii. Ten przepis służy 8. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 8 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis od Allrecipes wymaga skrystalizowanego imbiru, ekstraktu wanillanowego, mielonych goździków i miodu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Z łyżką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Mus Dyniowy, Mus Dyniowy, oraz Mus Dyniowy.
Instrukcje
Wlej 1/2 szklanki wody lub mleka do małej miski i posyp żelatyną, aby zmiękła.
Oddziel jajka, umieszczając białka w misce miksera elektrycznego, a żółtka w misce żaroodpornej, która mieści co najmniej 2 filiżanki.
Połącz mleko, miód i przyprawy w rondlu z grubym dnem i podgrzewaj, aż miód się rozpuści, a mieszanina będzie gorąca.
Dodaj zmiękczoną żelatynę z płynem i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Wlej większość gorącej mieszanki mlecznej do żółtek, ciągle ubijając, a następnie wlej tę mieszankę z powrotem do garnka i kontynuuj podgrzewanie, aż zgęstnieje i prawie się zagotuje. Dodaj dynię i mieszaj, aż nie będzie dużych bąbelków, gdy przestaniesz mieszać przez kilka sekund.
Zdejmij z ognia i wymieszaj wanilię.
Białka ubić na pianę, a następnie stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż dużą szpatułkę z białek do kremu dyniowego, a następnie dodaj pozostałe białka. Zamień Mus w 6-szklankową metalową foremkę, którą spłukano zimną wodą. Schłodź mus przez noc. Aby rozformować, zanurz formę w gorącej wodzie na około 30 sekund, a następnie odwróć na półmisek do serwowania. Alternatywnie, przełóż mus do pojedynczych kokilek lub kieliszków do wina, które mają łyżkę lub dwie posiekane skrystalizowane okruchy imbiru i/lub gingersnap na dnie.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze wybory na mus. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "