Muffiny Truskawkowe Rabarbarowe Streusel
Truskawkowe rabarbarowe muffinki Streusel mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Ten przepis służy 30. 330 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ekstraktu vanillan, mąka, jaja i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe Z Dodatkiem Cynamonu Streusel, Muffiny Rabarbarowe Streusel, oraz Muffiny Rabarbarowe Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. puszki na muffinki z masłem lub linia z uchwytami na papier. W małej misce, połączyć rabarbar i cukier.
W dużej misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia i sól. W średniej misce, ubić razem mleko, jajka, masło, i wanilia, aż połączone.
Mokre składniki wlać do suchych składników i mieszać do połączenia (grudki pozostaną.) Użyj plastikowej szpatułki lub drewnianej łyżki, aby delikatnie złożyć rabarbar, cukier i truskawki do połączenia.
Do polewy: w średniej misce połączyć masło, cukier i mąkę. Masło wcierać w mąkę, aż uformują się okruchy.
Napełnij każdy kubek muffin 3/4 pełne z ciasta. Top z streusel.
Piecz babeczki, aż się złocą i tester ciasta wyjdzie czysty, około 20 minut.
Ostudzić w puszce przez 5 minut. Powtórz z pozostałymi partiami babeczek. Babeczki przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do trzech dni.