Muffinki z żurawiną i serem śmietankowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie,więc wypróbuj muffinki z żurawiną i twarogiem. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 249 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 288 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej bez smaku, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki Z Serem Żurawinowym, Cream Cheese Cranberry Muffins, oraz Cream Cheese Cranberry Muffins.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Wyłożyć 12-otworkową puszkę na muffinki z pudełkami na muffinki. Miękki ser ubić z 25 g cukru i schłodzić do czasu, aż będzie potrzebny.
Żurawinę podgrzać razem z 25 g cukru, aż zaczną pękać. Rozgnieść lekko i ostudzić.
Mąkę przesiać do dużej miski i dodać pozostały cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Dodać jajka, olej, wanilię i mieszankę żurawinową i wymieszać. Nie martw się, jeśli mieszanka wygląda trochę grudkowaty. Podziel to między przypadki, powinny wyglądać około dwie trzecie pełne. Na środku każdej z nich zrobić małą kąpiel i włożyć kropelkę miękkiego sera.
Piec przez 25 minut lub do wzrostu i złoty. Schłodzić na stojaku z drutu.