Muffinki marmoladowe
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, muffinki z marmoladą mogą być super laktoowowegetariańskim przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest na 12 osób. Jedna porcja zawiera 216 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, oleju roślinnego, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewielu osobom naprawdę smakowało to śniadanie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co jest raczej słabym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak muffinki z marmoladą pomarańczową , suflet z marmoladą whisky sewilską i ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce ubij jajka, mleko, marmoladę i olej. Wmieszaj do suchych składników, aż masa będzie wilgotna.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do trzech czwartych ich wysokości.
Piecz w temperaturze 175°C przez 18–20 minut lub do momentu, aż patyczek w środku będzie suchy. Ostudź przez 5 minut, a następnie wyjmij z formy i połóż na kratce.
W małej misce ubij marmoladę i serek śmietankowy na puszystą masę. Dodaj cukier puder i wymieszaj, aż masa będzie gładka.
Rozsmarować na ostudzonych muffinkach. Przechowywać w lodówce.