Muffinki Marchewkowo-Makowe

Muffinki Marchewkowo-Makowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffinki marchewkowo-Makowe. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 180. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maki, papierowe kubki do pieczenia, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Otis Spunkmeyer migdałowe babeczki z makiem-zrób pyszne babeczki w domu, Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), oraz Marchewkowy Chleb Makowy (Chlebak 1 1/2 Lb. Bochenek) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, mak, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszaj jajka, oliwę z oliwek i skórkę pomarańczową. Złóż rozdrobnione marchewki i maślankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MakowiecMakowiec
MaślankaMaślanka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarchewMarchew
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść papierowe kubki do pieczenia na patelni z 12 filiżankami muffinek. Łyżka ciasto do kubków, wypełniając dwie trzecie pełne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
4
Piec 20 do 22 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Muffinki buraczano-Makowe: Zmień kolor i smak, używając rozdrobnionych buraków zamiast marchewki. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 1 duży świeży burak, obrany i rozdrobniony (około 1 1/2 szklanki), na marchewkę. Pominąć maślankę. (Nie wyciskaj soku z rozdrobnionych buraków.) Kalorie 160; białko 7g; węglowodany 7g; błonnik 1g; tłuszcz 9g
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MakowiecMakowiec
MarchewMarchew
BurakBurak
SokSok
TrudnośćEkspert
Gotowe W35 m.
Porcje180
Ocena Zdrowia0
Magazyn