Muffinki Jagodowe Sourcream
Sourcream Berry Muffins może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten wegetariański przepis serwuje 14 i kosztuje 35 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, śmietany, cukru i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki Tri-Berry, Berry Najlepsze Muffinki, oraz Babeczki Bardzo Jagodowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodaj jagody i delikatnie wymieszaj. W innej misce połącz jajka, śmietanę, olej i wanilię. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone.
Napełnij natłuszczone kubki na muffinki do dwóch trzecich.
Piec w temperaturze 400° przez 18-22 minuty lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt.
Babeczki cytrynowe z kremem jagodowym: Przygotuj przepis na muffinki zgodnie z zaleceniami, z wyjątkiem zastąpienia 1 szklanki jogurtu cytrynowego kwaśną śmietaną i dodaj 2 łyżeczki startej skórki cytryny z wanilią.
Babeczki z kruszonką jagodową: Przygotuj przepis na muffinki zgodnie z zaleceniami. Do polewy połącz 3 łyżki mąki uniwersalnej i szybko gotującego się owsa, 2 łyżki cukru i 1/8 łyżeczki mielonego cynamonu.
Pokrój w 2 łyżki zimnego masła, aż będzie kruchy.
Posyp babeczki przed pieczeniem.