Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojej kolekcji, babeczki dyniowo-jogurtowe z rodzynkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 4 g białka i 2 g tłuszczu. Za 42 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 12 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 4 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 48%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Muffiny dyniowe z rodzynkami i pomarańczami, Muffiny dyniowo-owsiane z jogurtem greckim i Muffiny dyniowe ze zdrowym greckim jogurtem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffiny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i imbir.
Jogurt, puree z dyni, cukier i jajka ubić razem w dużej misce na gładką masę. Do mieszanki jogurtowej włóż rodzynki sułtańskie. Wymieszać suchą mieszaninę z mokrą mieszaniną; wlać do przygotowanych foremek na muffiny do około 3/4 wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia Konserwowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Złote Rodzynki
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
Pokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko się zarumieni, a wykałaczka wbita w środek muffinki będzie czysta, około 20 minut. Studzimy w foremkach przez 5 minut przed przeniesieniem na talerz.