Muffinki dyniowo-jogurtowe z rodzynkami

Muffinki dyniowo-jogurtowe z rodzynkami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojej kolekcji, babeczki dyniowo-jogurtowe z rodzynkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 4 g białka i 2 g tłuszczu. Za 42 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 12 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 4 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 48%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Muffiny dyniowe z rodzynkami i pomarańczami, Muffiny dyniowo-owsiane z jogurtem greckim i Muffiny dyniowe ze zdrowym greckim jogurtem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffiny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Jogurt, puree z dyni, cukier i jajka ubić razem w dużej misce na gładką masę. Do mieszanki jogurtowej włóż rodzynki sułtańskie. Wymieszać suchą mieszaninę z mokrą mieszaniną; wlać do przygotowanych foremek na muffiny do około 3/4 wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko się zarumieni, a wykałaczka wbita w środek muffinki będzie czysta, około 20 minut. Studzimy w foremkach przez 5 minut przed przeniesieniem na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn