Muffinki dyniowo-jogurtowe z rodzynkami
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojej kolekcji, babeczki dyniowo-jogurtowe z rodzynkami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 4 g białka i 2 g tłuszczu. Za 42 centy za porcję otrzymasz śniadanie dla 12 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 4 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 48%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Muffiny dyniowe z rodzynkami i pomarańczami, Muffiny dyniowo-owsiane z jogurtem greckim i Muffiny dyniowe ze zdrowym greckim jogurtem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffiny.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i imbir.
Jogurt, puree z dyni, cukier i jajka ubić razem w dużej misce na gładką masę. Do mieszanki jogurtowej włóż rodzynki sułtańskie. Wymieszać suchą mieszaninę z mokrą mieszaniną; wlać do przygotowanych foremek na muffiny do około 3/4 wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko się zarumieni, a wykałaczka wbita w środek muffinki będzie czysta, około 20 minut. Studzimy w foremkach przez 5 minut przed przeniesieniem na talerz.