Muffinki Bananowe Ula
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc wypróbuj babeczki bananowe Ula. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz masło, mąka, banan nut Muffin mix, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Eggless Jowar Banana Muffins-Wegańskie Bananowe Muffiny Sorgo, Ul, oraz Babeczki Z Ula.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 6 regularnych filiżanek do muffinek lub spryskaj DNA tylko filiżanek do muffinek sprayem do gotowania.
Umieść 1/4 szklanki płatków zbożowych w plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę. Za pomocą wałka do ciasta lekko zmiażdżyć płatki; wlać do małej miski. Wymieszać z mąką, brązowym cukrem i masłem, aż się kruszy. Odstawić.
Umieść 1 1/2 szklanki płatków zbożowych w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę. Za pomocą wałka do ciasta lekko zmiażdżyć płatki; odstawić. W średniej misce umieść mieszankę muffinek, mleko i olej. Mieszaj w jajku tylko do zwilżenia (ciasto będzie grudkowate). Wymieszać z pokruszonymi płatkami. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Posypać streusel równomiernie na wierzchu.
Piec 15 do 20 minut lub aż babeczki są złotobrązowe i Topy Wiosna z powrotem, gdy dotknął lekko. Natychmiast wyjąć z kubków muffin. Schłodzić 5 minut przed podaniem.