Mrożone Mokka Rum Parfaits
Mrożone parfaits Mocha Rum może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,07 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 444 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wysokiej jakości słodko-gorzką czekoladę, cukier, mocną kawę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mocha Parfaits, Parfaits Mocha Latte, oraz Parfaits Mocha Mallow.
Instrukcje
Czekoladę rozpuścić w kawie w metalowej misce ustawionej na dużym rondlu z ledwo gotującą się wodą, mieszając do uzyskania gładkości, następnie wymieszać w 3 łyżkach rumu.
Ubij razem jajka, cukier granulowany i szczyptę soli za pomocą ręcznego miksera elektrycznego w dużej metalowej misce, aż dobrze się połączą. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody i ubić mieszaninę aż potrojony objętości, bardzo grube, i rejestry 160 ° F na termometrze, o 6 protokół.
Wyjąć miskę z ognia, a następnie ubić w mieszaninie czekoladowej. Chill until cool, o 10 protokół.
Ubij 1 szklankę śmietany w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty, a następnie złóż do mieszaniny czekoladowej. Podziel między 8 (8-uncja) kieliszki na łodygach i zamrozić, pokryte folią, aż do zestawu, co najmniej 3 godziny.
Przed podaniem pozostaw parfaits w temperaturze pokojowej przez 15 minut, aby lekko zmiękły. Podczas gdy parfaity stoją, ubijaj pozostałą filiżankę śmietany z cukrem cukierniczym, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty, a następnie ubijaj pozostałe 2 łyżeczki rumu i łyżkę na parfaity.
Parfaity można zamrażać do 1 dnia.