Mrożona bomba czekoladowa z sosem malinowym
Mrożona Bomba Czekoladowa z Sosem Malinowym zajmuje od początku do końca około 4 godzin i 5 minut. Za 90 centów za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 4 g białka i 18 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką kostki czekolady, masło, bitą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16%, to danie nie jest tak doskonałe. Wypróbuj mrożony jogurt czekoladowy z sosem malinowym, mrożony deser pistacjowy z sosem malinowym i mrożone ciasto czekoladowo-malinowe, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnim ogniu, dodaj cukier, wodę i maliny. Gotuj, aż cukier i maliny będą mokre i będą miały konsystencję pasty, około 8 minut. Odcedź mieszaninę do małej miski, aby usunąć nasiona. Małą blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Na blachę do pieczenia nałóż łyżką odrobinę mieszanki, tworząc krążki wielkości pensa. Zamrażaj do stwardnienia, około 2 godzin.
Aby przygotować zamrożoną bombę, za pomocą gałki lodów o masie od 3 do 4 uncji połóż 8 pełnowymiarowych gałek lodów na schłodzonym talerzu. Następnie wyjmij krążki owocowe z zamrażarki i od spodu lodów włóż krążek owocowy w środek lodów. Kontynuuj tę metodę, aż wszystko zostanie wykonane. Włóż je z powrotem do zamrażarki, aby ładnie stwardniały, powinno to zająć około 1 godziny.
W małym rondlu zagotuj śmietanę i masło na średnim ogniu. Czekoladę połam na małe kawałki, włóż do miski ze stali nierdzewnej i wlej podgrzaną śmietanę i mieszankę masła. Odstawić na 5 minut, następnie wymieszać, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Trzymaj się ciepło.
Wyjmij lody z zamrażarki. Wbij widelec w spód lodów i zanurz go w roztopionej czekoladzie, tak aby całkowicie ją przykrył.
Połóż bombę czekoladową na drucianej kratce do studzenia, pod którą znajduje się blacha do pieczenia (aby złapać kapiącą czekoladę). Powtórzyć z pozostałymi lodami i czekoladą.
Posyp kolorowym cukrem lub dżimami i włóż z powrotem do zamrażarki.
Na koniec przekrój kwadraty brownie na pół, poziomo, tworząc 8 kwadratów. Za pomocą foremki do ciastek wytnij kółka nieco większe niż bomba lodowa. Ułóż kółka na talerzach i przykryj je bombą lodową.
W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną.