Moussaka

Moussaka
Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sól koszerna i pieprz, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moussaka, Moussaka, oraz Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Przyciąć bakłażany i pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala. Ułożyć na 2 dużych arkuszach do pieczenia wyłożonych folią; obficie posmarować 1/2 szklanki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Piec do miękkości, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku na średnim ogniu; dodać chard i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Przełożyć na durszlak i ostudzić; wycisnąć nadmiar wilgoci i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Garnek wytrzeć do sucha, dodać masło i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać cebulę; gotować na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać czosnek i gotować 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Dodać jagnięcinę, rozbijając ją na kawałki, z oregano, cynamon, gałka muszkatołowa, 2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku; gotować, aż mięso będzie lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Dodać wino i gotować, mieszając, aż mięso jest gotowane, ale jeszcze lekko różowy, 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, pasta pomidorowa, sos Worcestershire i liście laurowe; doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
Tymczasem, lekko olej 9-na-11-cala danie zapiekanki i posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
12
W naczyniu umieścić plastry ziemniaków, osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
13
Gdy sos nadal gotować, zrobić krem serowy: roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
14
Ubić mąkę, lekko gotując, tworząc miękką pastę. Z ognia ubić mleko, gałkę muszkatołową i 2 łyżeczki soli. Wróć do ognia i doprowadzić do wrzenia, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
15
Ponownie zdjąć z ognia; wymieszać 1 szklankę sera, lekko ostudzić, następnie ubić jajka i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
16
Zmniejsz piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Warstwa połowa bakłażana na wierzchu ziemniaków. Przykryć połową sosu mięsnego, następnie połową boczniaka. Powtórzyć z pozostałym bakłażanem, sosem mięsnym i chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
18
Na wierzch wlać sos budyniowy, a następnie posypać pozostałą 1/2 szklanki sera kefalotiri.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
19
Moussakę pieczemy, nieosłoniętą, aż krem się usmaży i lekko rumiany, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
20
Odstawić na 20 minut przed podaniem.
21
Zdjęcia Tina Rupp

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)4kilogramypomidory pokrojone w kostkę, odsączonepomidory pokrojone w kostkę, odsączone3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser kefalotiri lubtarty ser kefalotiri lub22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzubułka tarta suchabułka tarta sucha591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2largesjajka plus 3 żółtkajajka plus 3 żółtka2kilogramyDuże bakłażany (oDuże bakłażany (o1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemielona jagnięcina lub wołowinamielona jagnięcina lub wołowina8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz5UPS pełne mleko, w temperaturze pokojowejUPS pełne mleko, w temperaturze pokojowej1Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej na patelnięoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej na patelnię1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmigiano-reggiano zmieszany z 1 szklanką pokruszonej fetytarty parmigiano-reggiano zmieszany z 1 szklanką pokruszonej fety1( bakłażany)ziemniaki uniwersalne, obrane i cienko pokrojoneziemniaki uniwersalne, obrane i cienko pokrojone1duża pęczkaBoćwina szwajcarska, łodygi przycięte i liście posiekaneBoćwina szwajcarska, łodygi przycięte i liście posiekane22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn