Morele z Brandy, cytryną i miodem
Morele z Brandy, cytryną i miodem to bezglutenowe przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz morele, masło, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Skórka: lody cytrynowe, miodowe i Brandy (lub Guggle Muggle) , Brandy Pieprz Miód Szynka Glazurowana, oraz Miodowo-Karmelizowane Morele.
Instrukcje
Umieść morele, pokrój bokiem do góry, w kuchence mikrofalowej 9-lub 10-calowej patelni do ciasta lub płytkiej okrągłej zapiekanki.
Morele posypać rodzynkami i brązowym cukrem.
W szklance 2 szklanki miary, połączyć brandy, sok z cytryny, miód i masło.
Podgrzewać w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), aż masło stopi się, około 30 sekund. Wymieszać i równomiernie zalać morelami.
Przykryć morele i podgrzać w kuchence mikrofalowej z pełną mocą, aż soki będą bulgotać, a owoce są gorące, około 5 minut; odstawić około 5 minut.
W międzyczasie, czerpać lody do misek. Owoce chochli i soki na lodach.