Morele w śmietanie na Brioche (Morilles à la Crème)
Morele w kremie na Brioche (Morilles à la Crème) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 423 kalorie, 9g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 12,1 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, masła, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Morele w śmietanie na Brioche (Morilles à la Crème), Gâteau à la Crème: francuskie ciasto Brioche z nadzieniem z kremu cytrynowego, oraz Jajka i smażone w śmietanie.
Instrukcje
Krem rozgrzać w małym rondlu, aż będzie gorący.
Masło ciepła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć smalec, często mieszając, aż złoty, 6 do 8 protokół.
Posypać mąką i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać gorącą śmietanę i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Delikatnie dusić, przykryte, mieszając raz, aż Smalce będą miękkie, 10 do 15 minut. Doprawić solą i białym pieprzem.
Ułóż 5 toastów na każdym z 4 talerzy i łyżkę smalca i sosu na wierzchu.
Możesz zastąpić 1 uncję małych suszonych moreli (1 1/3 szklanki) na świeże. Moczyć suszone morele w 2 1/2 szklanki ciepłej wody, aż zmiękną, 10 do 30 minut. Wyciągnij z moczącej cieczy, a następnie dobrze spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Płyn do namaczania wlać przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do miski.
Dodaj 1/2 szklanki płynu do namaczania do śmietany podczas podgrzewania (wysuszone smardze pochłaniają więcej płynu niż świeże).