Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny

Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny
Moqueca-Brazylijski gulasz rybny jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 611 kalorii, 38g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 121 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny, Brazylijski Gulasz Rybny / Moqueca, oraz na Moqueca (Brazylijski gulasz rybny).

Instrukcje

1
Umieść kawałki ryb w misce, dodaj mielony czosnek i sok z limonki, aby kawałki były dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Obficie posypać solą i pieprzem. Przechowywać schłodzone podczas przygotowywania reszty zupy.2 jeśli planujesz podawać zupę z ryżem, zacznij od ryżu. Doprowadzić kilka szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
3
Podgrzać łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać posiekaną 1/2 cebuli i gotować, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj czosnek i gotuj przez 30 sekund, aż czosnek będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać surowy biały ryż i wymieszać całkowicie płaszcz z olejem, cebulą i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
7
Dodać wrzącą wodę. (Ilość zależy od marki ryżu, sprawdź opakowanie. Jeśli nie podano żadnych ilości, dodaj 1 3/4 szklanki wody na każdą filiżankę ryżu.) Wymieszać 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień, przykryć i gotować przez 15 minut, po czym zdjąć z ognia, aż będzie gotowy do podania z zupą.3 Powrót do zupy. Na dużej przykrytej patelni (takiej jak holenderski piekarnik), zalać dno około 2 łyżkami oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać posiekaną cebulę i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodaj paprykę, papryka, i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
10
Obficie posypać solą i pieprzem. (Przynajmniej łyżeczka soli.) Gotować przez kilka minut dłużej, aż papryka zacznie mięknąć. Wymieszać z posiekanymi pomidorami i zieleniną cebulową. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 5 protokół, odkryte. Wymieszać posiekaną kolendrę.3 Użyj dużej łyżki, aby usunąć około połowy warzyw(włożysz je z powrotem).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
ZieloniZieloni
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Rozłóż pozostałe warzywa na dnie patelni, aby stworzyć łóżko dla ryby. Ułóż kawałki ryb na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Posypać solą i pieprzem. Następnie dodać wcześniej usunięte warzywa, przykrywając rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Na rybę i warzywa wlać mleko kokosowe.4 doprowadzić zupę na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień, przykryć, i niech gotować przez 15 protokół. Smak i dostosować przyprawy. Być może trzeba dodać więcej soli (prawdopodobnie), sok z limonki lub cytryny, papryka, pieprz lub płatki chili, aby uzyskać zupę do pożądanej przyprawy dla smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
14
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
15
Podawać z ryżem lub z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn