Mój Cinco de Mayo Chili może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Super Bowl. Mieszanka mielonej wieprzowiny, mielonego kminku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Cinco de Mayo, Cinco De Mayo Guacamole, oraz Cinco De Mayo Guacamole.
Instrukcje
1
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu. Gotować i mieszać wołowinę i wieprzowinę w garnku, aż całkowicie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Odcedzić jak najwięcej tłuszczu z mieszanki mięsa, jak można i powrót garnek do ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Wymieszaj słodką cebulę, zieloną cebulę i czosnek przez mieszaninę mięsa; gotuj i mieszaj, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Słodka Cebula
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wymieszać pomidory, piwo, chili w proszku, kminek, papryka chile, mączka kukurydziana, pieprz ancho chile, tequila, pieprz Jalapeno, kakao w proszku i sól do mieszaniny mięsa. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż pomidory rozpuszczają się w cieczy, 1 do 2 godzin. Wymieszać kukurydzę i czarną fasolę do chili; kontynuować gotowanie do gorąca, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Papier Ryżowy
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Tequila
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.