Mofongo z krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Mofongo z krewetek spróbować. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 66 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oleju roślinnego, czosnku, plantanów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mofongo z krewetkami (puree zielone z krewetkami), Mofongo, oraz Mofongo Dominicano (Puree Plantains) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połącz dwie trzecie mielonych ząbków czosnku z skórką wieprzową i 1 łyżką oliwy z oliwek i zacieru, aby połączyć.
W dużym rondlu podgrzej 1 cal oleju roślinnego do 35
Dodać plantany i smażyć, utrzymując olej na około 300, aż będzie bardzo miękki, ale nie rumiany, 15 minut.
Odcedzić i przenieść plantany do dużej miski. Za pomocą zacieru ziemniaczanego rozgnieść plantany do grubego puree z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Dodaj mieszaninę Skórki garlicpork i zacieru, aż równomiernie połączone. Mofongo przyprawiamy solą i pieprzem; utrzymujemy ciepło.
Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki plus 2 łyżki oliwy z oliwek, aż mieni się.
Dodaj krewetki i pozostały czosnek, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zwinięte, o 2 protokół.
Dodaj wino i gotować, aż prawie odparował i krewetki są gotowane przez, O 2 minut dłużej.
Łyżka mofongo do miski i top z krewetek.