Mofongo Dominicano (Puree Plantains)

Mofongo Dominicano (Puree Plantains)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mofongo Dominicano (Puree z plantanów). Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, czosnek, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Mofongo z krewetkami (puree zielone z krewetkami), Mofongo Relleno de Pollo Guisado (plantany i skwarki wieprzowe z duszonym kurczakiem), oraz Tłuczone plantany z porami i świeżymi ziołami.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 calowy olej w głębokiej patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać (około 177°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać plastry babki; gotować, aż złoty kolor i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
3
Usunąć z oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
4
Spłaszczyć plantany za pomocą dna butelki z płaskim dnem lub tostonera, jeśli masz. Powrót spłaszczone plantany na patelni; gotować przez 30 sekund z każdej strony lub aż lekko chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjąć z patelni; miejsce w dużej misce. Lekko schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
W robocie kuchennym umieścić mąkę, czosnek i 1 szklankę bulionu. Proces, aż mieszanina ma konsystencję grubych puree ziemniaczanego, dodając bulion 1/4 szklanki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodać sól i pieprz; proces do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Łyżka do miski; udekorować kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn