Mleczna czekolada Semifreddo z anyżem gwiazdkowym ciasto marchewkowe
Mleczna czekolada Semifreddo z anyżem gwiazdkowym ciasto marchewkowe wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz białka, skrobię kukurydzianą, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa marchewkowa z anyżem gwiazdkowym, Purée z anyżu marchewkowo-gwiazdkowego, oraz Zupa z marchwi i anyżu gwiazdkowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć czekoladę do szklanej miski żaroodpornej i powoli rozpuścić w kuchence mikrofalowej. Alternatywnie, można ustawić miskę na patelni gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody) i mieszać, aż czekolada jest całkowicie stopiony i po prostu ciepłe. Odstawić.
Używając ręcznego miksera elektrycznego, ubij śmietanę w średniej misce, aż uformuje miękkie szczyty; odstawić.
Połączyć białka z cukrem w żaroodpornej misce i umieścić na patelni gotującej się wody.
Ubijać nieprzerwanie, aż białka będą tylko gorące, około 2 minut.
Wyjąć z ognia i przenieść do dużej miski. Ubij mieszankę białka z cukrem za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, aż utworzą się sztywne szczyty, a białka będą lśniące i błyszczące, od 3 do 5 minut.
Składamy śmietanę do roztopionej czekolady, następnie ostrożnie składamy bezę do masy czekoladowej.
Wlać mieszaninę czekolady do patelni 9 x 13 cali i włożyć do zamrażarki, aż będzie jędrna, co najmniej 3 godziny lub na noc, aż zamarznie.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
W dużej misce wymieszać jajka, olej, cukier, sól, mąkę, anyż, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Wymieszać, aż tylko włączone; dodać marchew.
Linia 8 X 4-calowy (lub 4-cup) patelnia bochenek z pergaminem lub użyć nonstick patelni do pieczenia.
Wlać ciasto ciasto na patelnię i piec przez 45 minut, lub do środka sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięty.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, unmold na stojaku do pieczenia (Uruchom mały nóż na brzegach, jeśli to konieczne, aby zwolnić ciasto z patelni)i ostudzić.
Pokroić w 2-calowe plastry, a następnie pokroić każdy plaster na pół i odstawić.
W małym rondlu, rozgrzać sok z marchwi na średnim ogniu, następnie dodać skrobię kukurydzianą i ubijać, aż mieszanina soku z marchwi zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia. Schłodzić przez 1 godzinę lub do ostygnięcia. Doprawić cukrem i solą do smaku.
Kadzi niewielką ilość zupy marchewkowej w płytkiej misce.
Umieść 5 do 8 kawałków ciasta marchewkowego na wierzchu zupy marchewkowej.
Umieścić 3 do 4 małe miarki czekolady semifreddo na wierzchu ciasto marchewkowe.
W razie potrzeby udekoruj zielenią marchewkową.
Przedruk za zgodą ze zbioru do
Heat: Gotowanie z amerykańskimi szefami kuchni, rolnikami i rzemieślnikami by Darryl Estrine and Kelly Kochendorfer, © 2010 the Taunton Press.