Miękkie i żujące ciasteczka z masłem orzechowym
Miękkie i żujące ciasteczka z masłem orzechowym wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 36 i kosztuje 16 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 174 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mąkę, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 12% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy są Miękkie i żujące ciasteczka z masłem orzechowym, Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Soft & Chewy, oraz Miękkie i żujące ciasteczka z masłem orzechowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
W średniej misce połączyć mąkę, sodę i sól.
Dobrze wymieszać z odstawioną trzepaczką.
W dużej misce wymieszaj cukry, używając miksera elektrycznego ustawionego na średniej prędkości.
Dodaj masło i wymieszaj, tworząc ziarnistą pastę, skrobając boki miski.
Dodaj jajka, masło orzechowe i wanilię i wymieszaj ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać mieszaninę mąki i wymieszać z małą prędkością, aż po prostu wymieszać.
Upuść zaokrąglone łyżki na nieosmarowany arkusz ciastek. Mokrym widelcem delikatnie wcisnąć ciastka w krzyżowany wzór.
Piec przez 18-22 minut lub aż lekko zbrązowieje wzdłuż krawędzi.