Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby
Miso-glazurowane Tofu z pasternakiem na dwa sposoby to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz olej sezamowy, musztarda dijon, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miso-Glazurowane Tofu, Miso-glazurowane Tofu z kapustą i papryką, oraz Makaron Soba z Miso-Glazurowanym Tofu i warzywami.
Instrukcje
Ubij razem miso, musztardę, Sriracha, sake i 1/2 szklanki plus 1 łyżka. mirin w małym rondlu.
Dodaj imbir. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 do 8 minut, lub aż sos jest po prostu wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżkę. Odcedzić przez sitko o drobnej siatce, naciskając na ciała stałe.
Niech glazura ostygnie do temperatury pokojowej.
Przynieś Pozostałe 1 1/2 łyżki. mirin i ocet do wrzenia w bardzo małym rondlu.
Dodaj jagody goji. Wróć do wrzenia i usuń z ognia.
Niech się ochłodzi, uncovered.
Umieść stojak na środku piekarnika, a następnie rozgrzej piekarnik do 40
Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia z pergaminem.
Pokrój 1 pasternak wzdłuż na 8 włóczni.
Pozostałe Pasternaki pokroić na 3/4 cala. kawałki.
Przekładamy na blachę do pieczenia, doprawiamy solą i białym pieprzem, doprawiamy olejem sezamowym.
Rozłożone w jednej warstwie, z włóczniami ściętą bokiem w dół.
Piec pasternak 20 minut, obracając 2 lub 3 razy.
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Pokrój tofu na 4 prostokątne płyty, każdy o wielkości talii kart i włóż do dużej, płytkiej miski.
Wlać gorącą wodą na tofu i niech moczyć 15 protokół.
Osuszyć na czystym ręczniku do naczyń lub podwójnej warstwie ręczników papierowych ustawionych na talerzu.
Usuń pasternak włócznie z piekarnika, gdy końcówki zaczynają brązowieć; usunąć kawałki, gdy tylko widelec przetargu.
Niech kawałki ostygną 5 minut, a następnie czysty w robocie kuchennym z 2 łyżkami. miso - musztarda glazury i 1 szklanka gorącej wody, aż gładkie, ale w stanie utrzymać szczyt, gdy łyżką na talerzu (dodać do 1/2 szklanki gorącej wody w razie potrzeby). Trzymaj ciepło, przykryte.
Umieścić tatsoi w dużym rondlu z 1/4 szklanki gorącej wody i gotować na małym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną, 5 protokół; odcedzić i powrócić do patelni. Wymieszaj jagody goji i część ich płynu do trawienia.
Pozostałą polewę miso-musztardową wlać na średnią patelnię. Osuszyć wilgoć z tofu ręcznikami papierowymi i dodać tofu do glazury. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować, łyżka glazury nad tofu, aż glazura przykleja się do góry tofu i zmniejszyła się o połowę do dwóch trzecich.
Łyżka pasternaku pure na talerze. Z łopatką, ustawić tofu na pasternak czysty.
Mżawka glazury nad tofu i top z tatsoi i jagody goji, a następnie dodać pasternak włócznie.
* Znajdź na rynku Whole Foods, sklepach ze zdrową żywnością i rynkach azjatyckich.