Miodowo-Sojowy Filet Wołowy Z Ziemniakami Sezamowymi
Miodowo-sojowy filet wołowy z ziemniakami Sezamowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 956 kalorii, 45g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wino ryżowe, czosnek, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Sos Sojowo-Sezamowy, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F.
Połącz sos sojowy, wino ryżowe, miód, 1 łyżeczka oleju sezamowego i czosnek w płytkim naczyniu.
Umieścić filety w naczyniu i obrócić do płaszcza. Marynować przez 30 minut w lodówce.
Umieść ziemniaki w garnku z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, o 15 protokół; odcedzić. Ziemniaki wymieszać z nasionami sezamu, solą, 3 łyżkami oleju roślinnego i pozostałym olejem sezamowym.
Przenieść na patelnię wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Piecz przez 25 minut.
Podgrzać pozostały olej roślinny na patelni nonstick na średnim ogniu.
Niech nadmiar marynaty kapać z filetów i smażyć je przez 1 do 2 minut na stronie lub aż rumiane.
Przełożyć na patelnię do pieczenia i smażyć 3 do 4 minut na średnio rzadkie. W międzyczasie dodaj pozostałą marynatę do patelni. Gotować i gotować przez 1 minutę.
Filety podawać z ziemniakami i groszkiem śnieżnym.