Mini placki kukurydziane z pomidorowym smakiem
Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 62 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Mieszanka jaj, sól koszerna, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Mini placki kukurydziane z pomidorowym smakiem, Mini placki kukurydziane z pomidorowym smakiem, oraz Loaded Heirloom pomidorowa Galette z kukurydzianą skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników.
Odważyć lub lekko łyżką mąki do suchej miarki; poziom.
Mąkę i kolejne 3 składniki (przez 1/4 łyżeczki pieprzu) połączyć w średniej misce.
Połącz maślankę z żółtkiem jajka; dodaj mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką tylko do wilgotności.
Umieścić białko w misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania średnich szczytów. Złożyć jedną czwartą białka do mieszaniny maślanki. Delikatnie złóż Pozostałe białko.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Lekko pokryć patelnię sprayem do gotowania. Łyżka około 1 łyżki ciasta na naleśnik na patelnię, lekko rozprowadzając. Gotować 1 minutę lub do góry są pokryte pęcherzyków i brzegi zaczynają się ustawiać. Obróć i gotuj 1 minutę. Powtórz z pozostałym ciasto w sumie 16 naleśniki. Top każdy naleśnik z 1/4 łyżeczki crme frache i 1 1/2 łyżeczki pomidora smaki.