Mini Muffinki ze słodkimi ziemniakami mogą być śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 54 osób i kosztuje 4 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 35 kalorii . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga krystalizowanego imbiru, wody, słodkich ziemniaków i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżką wynoszący 10% . Podobne przepisy to Mini Muffinki ze słodkimi ziemniakami , Mini Muffinki z chlebem kukurydzianym ze słodkich ziemniaków i Mini Muffinki ze słodkimi ziemniakami z jabłkiem i cynamonem .
Instrukcje
1
W dużej misce połącz pierwsze dziewięć składników. W drugiej misce połącz jajka, ziemniaki, wodę, olej i mus jabłkowy. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aromat Klonowy Do Smaku
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Posmaruj miniaturowe foremki na muffinki sprayem kuchennym lub użyj papierowych papilotek; wypełnić w dwóch trzecich. Aby przygotować kruszonkę, połącz mieszankę do pieczenia, płatki owsiane i cukry; pokroić na masło, aż się rozpadnie. Wymieszaj imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Srebrne Perły Cukrowe
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Filiżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
3
Posyp ciasto.
4
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.