Mini Lasagnas ze słodką kukurydzą i Mascarpone

Mini Lasagnas ze słodką kukurydzą i Mascarpone może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 847 kalorii, 26g białka, oraz 57g tłuszczu. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 8 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Mieszanka pieprzu, czosnku, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 50% to danie jest solidne. Spróbuj Szpinak-Karczoch Mini Lasagnas, Mini Lasagnas warzywne (wykonane w puszkach Muffinowych!), oraz Mini Corn Dogs ze słodką i pikantną papryką podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ułóż stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 6 (10 uncji) ramekinów. Odłóż na bok.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu, około 8 minut.
Drenaż. Używając 2 ugotowanych makaronów lasagne w kształcie "x", wyłóż każdy ramekin, delikatnie wciskając makaron w dno ramekinsów, pozwalając na zwis nadmiaru makaronu po bokach.
W robocie kuchennym zmiksuj kukurydzę, śmietanę i czosnek, aż będą masywne.
Dodaj mascarpone, 1 szklankę sera pecorino Romano, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Blend aż do uzyskania gładkości.
Dodać bazylii i pulse aż po prostu połączone. Łyżka 1/4 szklanki nadzienia do dna każdego ramekina i posypać 2 łyżkami Provolone. Złóż 2 zwisające kawałki makaronu nad nadzieniem (w razie potrzeby przyciąć końce makaronu nożyczkami).
Dodaj kolejne 1/4 szklanki nadzienia do każdego ramekina i dodaj kolejne 2 łyżki Provolone. Złóż na 2 Pozostałe zwisające kawałki makaronu.
Łyżka pozostałe nadzienie na wierzchu makaronu.
Wierzch posypać pozostałą 1/2 szklanki Pecorino Romano i skropić oliwą z oliwek. Ułóż ramekiny na blasze i piecz, aż blaty będą złotobrązowe, a nadzienie będzie bulgotać, około 25 do 30 minut. Schłodzić przez 10 minut.
Aby służyć: Uruchom nóż wokół krawędzi ramekins poluzować lasagnas. Odkręć lasagnas na talerze i podawaj.