Mikrofalówka Mochi

Mikrofalówka Mochi
Przepis kuchenka mikrofalowa Mochi może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w przybliżeniu 15 minut. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 2 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 25. Przepis ten zachwycił 367 osób. Udaj się do sklepu i odbierz mochiko, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 14%. Spróbuj Mikrofalówka Besan Ladoo-Indyjska Mikrofalówka Sweet s-Easy Diwali Sweets, Sakura Mochi, oraz Daifuku Mochi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce, wymieszać mochiko, 1 szklanka cukru, i wody, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać w 2 krople octu, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3
Wlać do naczynia bezpiecznego w kuchence mikrofalowej i luźno przykryć plastikiem. Kuchenka mikrofalowa przez 8 do 10 minut na wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
4
Usuń i pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
5
W małej misce, połączyć skrobię ziemniaczaną, 1/4 szklanki cukru, i sól. Obróć mochi na plastik i pokrój na kawałki za pomocą plastikowego lub drewnianego noża. Metalowe noże mają tendencję do przyklejania się za dużo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozwałkuj kawałki w mieszaninie skrobi ziemniaczanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia0
Magazyn