Mikrofalówka Mochi
Przepis kuchenka mikrofalowa Mochi może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w przybliżeniu 15 minut. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 2 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 25. Przepis ten zachwycił 367 osób. Udaj się do sklepu i odbierz mochiko, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 14%. Spróbuj Mikrofalówka Besan Ladoo-Indyjska Mikrofalówka Sweet s-Easy Diwali Sweets, Sakura Mochi, oraz Daifuku Mochi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać mochiko, 1 szklanka cukru, i wody, aż dobrze wymieszane.
Wymieszać w 2 krople octu, aby zmiękczyć.
Wlać do naczynia bezpiecznego w kuchence mikrofalowej i luźno przykryć plastikiem. Kuchenka mikrofalowa przez 8 do 10 minut na wysokości.
Usuń i pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
W małej misce, połączyć skrobię ziemniaczaną, 1/4 szklanki cukru, i sól. Obróć mochi na plastik i pokrój na kawałki za pomocą plastikowego lub drewnianego noża. Metalowe noże mają tendencję do przyklejania się za dużo.
Rozwałkuj kawałki w mieszaninie skrobi ziemniaczanej.