Mikrofalowe risotto z dyni

Mikrofalowe risotto z dyni
Przepis kuchenka mikrofalowa dyni risotto jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 146 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ryż risotto, bulion warzywny, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przełóż ryż do dużej miski, a następnie dodaj 500 ml gorącego wywaru warzywnego. Przykryć folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na wysokości 5 minut. W międzyczasie, obrać i pokroić squasha na średnie kawałki (patrz wskazówka poniżej). Ryż wymieszać, dodać dynię i resztę wywaru. Ponownie przykryć folią spożywczą, następnie kuchenkę mikrofalową przez kolejne 15 minut, mieszając do połowy, aż prawie cały wywar zostanie wchłonięty, a ryż i Kabaczek będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Risotto pozostawić na 2 minuty, następnie wymieszać z parmezanem i szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Podawać posypane więcej startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione Risotto. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn