Mikrofalowe risotto z dyni
Przepis kuchenka mikrofalowa dyni risotto jest gotowy w około 25 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 146 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ryż risotto, bulion warzywny, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż ryż do dużej miski, a następnie dodaj 500 ml gorącego wywaru warzywnego. Przykryć folią spożywczą i kuchenką mikrofalową na wysokości 5 minut. W międzyczasie, obrać i pokroić squasha na średnie kawałki (patrz wskazówka poniżej). Ryż wymieszać, dodać dynię i resztę wywaru. Ponownie przykryć folią spożywczą, następnie kuchenkę mikrofalową przez kolejne 15 minut, mieszając do połowy, aż prawie cały wywar zostanie wchłonięty, a ryż i Kabaczek będą miękkie.
Risotto pozostawić na 2 minuty, następnie wymieszać z parmezanem i szałwią.
Podawać posypane więcej startym serem.