Mielony Melon z Granitą waniliową i jogurtem cytrusowym
Mielony Melon z Granitanem waniliowym i jogurtem cytrusowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka 2 kantalupa, imbir, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miętowa Granita Cytrusowa, Waniliowe brzoskwinie z bitym jogurtem, oraz Granita Arbuzowa Mielona.
Instrukcje
W małym rondlu połącz wodę z cukrem, fasolą wanilii i jej nasionami i gotuj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Ochłoń. Wyrzucić waniliową fasolę i wymieszać z sokiem z cytryny.
Przenieść mieszaninę do płytkiego naczynia do pieczenia i zamrozić na 2 godziny, mieszając widelcem co 30 minut, aż granita będzie lekka i zaśnieżona.
Przenieść granitę do plastikowego pojemnika, przykryć i zamrozić.
W dużej misce połącz sok pomarańczowy z cukrem, sokiem z limonki, imbirem, miętą i skórką z limonki i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodać kulki melona i odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce na noc.
W małej filiżance do mikrofali, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy przez 10 sekund, tylko do czasu rozpuszczenia żelatyny. W średniej misce połączyć jogurt z cukrem, miodem, skórką pomarańczową i żelatyną i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić jogurt cytrusowy tylko do Ustawienia, około 30 minut.
Odcedzić kulki melona i ułożyć je na jogurcie. Łyżka granity na wierzchu i podawać od razu.