Miecznik ze szparagami pachnącymi tymiankiem
Miecznik ze szparagami pachnącymi tymiankiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pilaw Pachnący Tymiankiem, Miecznik Cytrynowy Tymianek, oraz Ziemniaki zapiekane pachnące tymiankiem.
Instrukcje
Rozetrzyj miecznik solą i pieprzem, obficie posmaruj oliwą z oliwek i odstaw do stanu gotowego do użycia.
Umieść soki pomarańczowe i cytrynowe w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, 10 do 12 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, ubić 1 łyżeczkę miodu i posmakować sosu pomarańczowego; powinien być ładnie słodki i cierpki. Jeśli jest zbyt cierpki, dodaj więcej miodu.
Niech sos gotować przez kolejną minutę. SOS doprawić solą do smaku i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Zapal grill i rozgrzej go do wysokiej lub podgrzej brojlery.
Grill miecznik na naoliwionym ruszcie umieszczonym 5 cali nad świecącymi węglami, lub smażyć go, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 minut na stronę. Ryba jest robiona, gdy tylko płatki po pchnięciu widelcem.
Przełożyć rybę na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Rozgrzać 1 łyżeczki oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu z czosnkiem.
Dodać szparagi i gotować, podrzucając, przez 1 minutę.
Dodać wywar rybny i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię i gotować szparagi, aż będzie jasnozielony i chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół.
Szparagi przełożyć na talerz. Nadal gotować mieszankę rybną, aż do zmniejszenia i syropu, 3 do 5 minut. Szparagi podzielić na 4 talerze i skropić mieszanką rybną. Na każdym talerzu ułożyć stek rybny i skropić sosem pomarańczowym szparagi i rybę.
Na każdą porcję skropić odrobiną oliwy z oliwek i na wierzch posypać solą morską.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.